تبلیغات
پرورش بلدرچین و کبک - اصــول مهــــــم در " جــــوجه کشـــــی و پـــــرورش جوجه " بلــــدچیــــــن !!!
پرورش بلدرچین و کبک
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : سید محمد موسوی
نویسندگان


جوجه های بلدرچین تازه هچ شده غالباً در طول ساعت های اولیه در معرض عوامل تنش زا هستند که باعث افزایش درصد مرگ و میر در جوجه های بلدرچین می شود. هم چنین این عوامل تنش زا در عملکرد نهایی تأثیر می گذارند. کنترل کیفیت هوا (نداشتن سطح غیرقابل قبولی از CO2و آمونیاک) در سالن پرورش قبل از جوجه ریزی بسیار مهم است. تعیین دمای روی سطح بستر و تقریباً 2 سانتی متر بالاتر از بستر باید انجام شود.

کمتر از 4 ساعت بعد از جوجه ریزی باید آب و دان در اختیار جوجه های بلدرچین قرار گیرد. تأخیر طولانی در رساندن آب و دان منجر به از دست دادن آب بدن و افت وزن جوجه می شود. کیفیت آب، درجۀ خلوص و درجۀ حرارت آب باید بررسی شوند. علاوه بر اضافه کردن شکر، اضافه کردن یک مکمل ویتامینی به آب در سه روز اول زندگی برای تقویت سر زندگی جوجه های بلدرچین توصیه می شود. توزیع مناسب آب خوری و دان خوری ها مهم اند. بستری که به طور مناسب قبل از جوجه ریزی گرم نشده می تواند طول عمر جوجه را کاهش دهد.

امنیت زیستی

در صورت فقدان سلامتی در جوجه ها، افزایش وزن صورت نمی گیرد. هدف هر پرورش دهندۀ بلدرچین رساندن جوجه های بلدرچین به بالاترین وزن ممکن است. عواملی مانند بیماری، استرس، وزن پایین، از دست دادن آب بدن مانع از نشان دادن پتانسیل ژنتیکی جوجه های بلدرچین می شود. با فرض این که جوجه های بلدرچین در سلامتی کامل به سالن پرورش برسند، لازم است اطمینان یابیم که سالن پرورش در حد امکان آلوده نباشد. باید وسایلی که در سالن وجود دارد کاملاً شسته و ضدعفونی شوند و قبل از این که جوجه جدید وارد سالن شود یک دوره چند روزه خالی بودن سالن در برنامه گذاشته شود. جوجه های سالم اندکی بعد از ورود به سالن آلوده با بهداشت کم، عفونی و ناخوش می شوند. تولیدکننده های موفق می دانند که بیشتر تلفات به واسطۀ شیوع بیماری اتفاق می افتد.

روز اول، مهم ترین مرحلۀ از زندگی جوجه های بلدرچین

24 ساعت اول زندگی جوجه، مهم ترین مرحله است. سالن پرورش یک روز قبل از جوجه ریزی باید آماده و بازرسی شود. پارامترهای اساسی که باید قبل و در طول 24 ساعت اول زندگی جوجه برای تسهیل یک شروع و پایان خوب مدنظر قرار گیرند شامل موارد زیر است:

کیفیت هوا

پس از امنیت زیستی مهم ترین پارامتر تهیه کردن هوای تازه، گرم و غنی از اکسیژن برای جوجه های تازه از تخم درآمده است. نای جوجه های بلدرچین در اثر قرار گرفتن داخل جعبه ها و سینی های جوجه کشی به سوزش می افتد. در طی هچ شدن جوجه های بلدرچین غالباً برای ساعت های زیادی در معرض کمبود اکسیژن هستند.

مطمئن شدن از کیفیت مناسب هوای سالن (نداشتن سطح غیرقابل قبولی از CO2و آمونیاک) قبل از جوجه ریزی بسیار مهم است. سطح بالا یا پایین عوامل (CO2و آمونیاک) سبب سستی، کاهش آب بدن، لاغر شدن و حتی مرگ می شود. تهویۀ ضعیف ممکن است سبب تجمع CO2و رسیدن آن به سطوح سمی شود. مسمومیت شدید باعث شرایط غیرقابل برگشتی می شود که با تهویۀ اضافی قابل جبران نیست.

حفظ کیفیت قابل قبول هوای سالن پرورش بلدرچین هنر است و به وسیلۀ تنظیم کردن پنجره ها و هواکش ها و غیره به دست می آید. تهویه بیش از اندازه سبب کوران و تهویه کم بخصوص در تراکم های بالای پرورش سبب کمبود اکسیژن و تجمع گازهای سمی می شود.

دمای پرورش

طول دوره پرورش جوجه های بلدرچین کوتاه است. تقریباً تنظیم دمای نیمی از زندگی جوجه های پرورشی بلدرچین به وسیلۀ یک سیستم تنظیم دمای نابالغ که قادر به تنظیم دمای داخل بدن نیست کنترل می شود. بخصوص در شرایطی که در معرض دماهای بیرون قرار می گیرند. بر طبق شرایط اقلیمی واقعی و جغرافیایی بومی مدیریت باید اصلاح شود. به هر حال برای همۀ جوجه های بلدرچین دمای محیطی 38-37 درجه سانتیگراد (100-98درجۀ فارنهایت) برای 24 ساعت اول باید فراهم شود.

در مواقعی که جوجه های بلدرچین با دمای پایین تر از دمای پیشنهادی پرورش داده شده اند، رشدشان کاهش یافته، ضریب تبدیل غذایی و نسبت مرگ و میر افزایش یافته است. به دلیل اندازه کوچک جثه جوجه های بلدرچین با کاهش جزئی در دمای سالن جوجه های بلدرچین بر روی یکدیگر جمع شده و تعداد زیادی از جوجه هایی که در زیر این تجمع قرار می گیرند به دلیل کمبود اکسیژن دچار خفگی می شوند.

 بعد از جوجه ریزی، نگاه کردن به رفتار و الگوی پخش شدن جوجه ها، در تعیین این که آیا دما و تهویه مناسب است کمک می کند. درصورتی که جوجه های بلدرچین در نزدیک منبع حرارتی جمع شوند و یا در گوشه های سالن بصورت توده ای تجمع یابند نشان دهنده دمای کم سالن می باشد ولی در صورتی که جوجه های بلدرچین از منبع حرارتی دور شوند و یا بر روی بستر دراز بکشند نشان دهنده دمای بالاتر از نقطه راحتی آنها می باشد. پرورش دهنده جوجه بلدرچین نیاز به درک و تشخیص رفتار جوجه های بلدرچین در مقابل شرایط استرس را دارد.

آب

در حالت ایده آل بعد از جوجه ریزی باید آب و دان کمتر از 4 ساعت در اختیار جوجه های بلدرچین قرار گیرد. تأخیر طولانی در رساندن آب و دان منجر به از دست دادن آب بدن و افت وزن جوجه می شود. هم چنین کیفیت آب، درجۀ خلوص و درجۀ حرارت آب نیز باید بررسی شوند.

آب آلوده می تواند باعث گسترش بیماری و اسهال شود که این نیز منجر به کاهش آب بدن و مرگ در گله های جوان می شود. اگر جوجه های بلدرچین برای مدت طولانی در حال انتقال بوده اند ابتدا آب را برای 3 تا 4 ساعت اول تأمین کنید سپس خوراک پیشنهاد شده را در اختیار آنها قرار دهید. به عبارت دیگر ضروری است که جوجه های بلدرچین برای مصرف آب در اسرع وقت تشویق شوند. اکثر پرورش دهندگان مقداری مادۀ شیرین کننده مانند شکر را به آب (محلول 4%) برای چند ساعت اول زندگی جوجه های بلدرچین اضافه می کنند. شکر در بازیابی انرژی تخلیه شده جوجه های بلدرچین کمک می کند و ممکن است جوجه های بلدرچین را برای مصرف خوراک تحریک کند. آب شیرین هم چنین باعث باز شدن روده فشرده شده می شود و روده را برای دریافت خوراک آماده می کند. علاوه بر اضافه کردن شکر، اضافه کردن یک مکمل ویتامینی به آب در سه روز اول زندگی برای تقویت سرزندگی جوجه های بلدرچین توصیه می شود. البته به استثناء زمانی که واکسن به صورت آشامیدنی داده می شود. به آب آشامیدنی طیور باید به اندازۀ کافی کلر افزود.

محیط اطراف جوجه ها

محیط اطراف جوجه های بلدرچین تازه هچ شده باید به اندازۀ مناسب بسته باشد. محیط اطراف باید نرم و گرم و تمیز باشد و به تمام جزئیات در تهیۀ این محیط دقت شود.

تراکم جمعیت

قبل از جوجه ریزی، سرپرست پرورش باید از این که منطقۀ پرورش کاملاً آماده و کافی هست اطمینان یابد. هم چنین این محیط باید شامل فضای کافی، دان خوری، آب خوری، کیفیت مناسب بستر و مواد تازه بستر باشد. توزیع مناسب آب خوری و دان خوری ها مهم است چرا که باعث می شود جوجه به خوراک به راحتی دسترسی داشته باشد.

نوع بستر

دما، بافت و گنجایش جذب رطوبت بستر همه می توانند بر توانایی جوجه های بلدرچین تازه هچ شده برای بقاء و خوب رشد کردن در محیط جدیدشان اثر بگذارند. جوجه های بلدرچین قادر به از دست دادن مقداری از دمای بدنشان از طریق پوست و شش هایشان در تماس با بستر هستند. بنابراین بستری که به طور مناسب گرم نشده قبل از جوجه ریزی می تواند به طور برجسته بقای جوجه را کاهش دهد. در مکان هایی که هوا سرد است توصیه می شود برای گرم نگه داشتن ناحیۀ پرورش برای 24 ساعت قبل از جوجه ریزی بستر گرم شود. برای ارزیابی دمای بستر از یک دماسنج می توان استفاده کرد.  

موفق باشید





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
سید محمد موسوی
پنجشنبه 29 خرداد 1393
شنبه 14 مرداد 1396 02:52 ق.ظ
Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the
book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message
home a little bit, but instead of that, this is wonderful blog.
A fantastic read. I will definitely be back.
سه شنبه 22 فروردین 1396 10:50 ب.ظ
Hi there, after reading this amazing article i am also cheerful to share my know-how here with mates.
سه شنبه 15 فروردین 1396 06:13 ق.ظ
I don't even know how I ended up here, but I thought this post was great.
I don't know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر




آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی